donderdag 17 maart 2016

5 Must Download Apps For Bloggers (Phone Blogging)

5 Must Download Applications For Bloggers
Not your language? Choose your language option at the right sidebar with Google Translate. We love hearing from you!

In tijden zoals nu waarbij we streven naar buitenproportionele luxe is een principe als phone blogging niet vreemd. Alles moet snel gaan, je hebt een druk leven en daarbovenop moet je nog zien dat die ene post gepubliceerd wordt. Als je dit onderweg op de trein kan doen, maakt dat je leven een stuk gemakkelijker. Maar vergeet echter niet van af en toe eens stil te staan! We hebben ook nood aan rust en zelfreflectie. 

Ik ging eens op zoektocht naar welke apps je als blogger helpen om via je smartphone je begeerde webplatform te updaten. Als Google blogger is het echter niet zo voor de hand liggend. Wordpress bloggers kunnen simpelweg de gratis Wordpress app downloaden, maar de Blogger app van Blogspot is niet meer beschikbaar (en was trouwens behoorlijk crappy). Om je maar een voorbeeld te geven, deze blogpost is gemaakt met mijn iPhone. 

Met veel plezier deel ik met jullie mijn persoonlijke top 5 must download applicaties. 

1) GOBLOG ( € 0,99)
Met deze app kan je je blogposts samenstellen. Qua pagina opmaak ben je beperkt tot: vetgedrukt, schuin, onderlijnd, lettergrootte, afbeeldingen invoegen (rechtstreeks van camera of vanuit je fotoalbum + grootte bepalen), meer lezen, uitlijnen tekst (dit kon je met de Blogger app niet en dat vonden velen een groot nadeel), html en links invoegen. Kortom, de basis is aanwezig. Verder kan je een preview van je post bekijken (maar dit werkte niet bij mijn sjabloon!), je reacties checken, rechtstreeks via een knop naar de mobiele versie van je blog gaan en je feeds koppelen. Heb je meerdere blogs? Dan kan je gemakkelijk overschakelen. De app is snel en efficiënt. Nadeel vind ik is dat je je tekst niet in kleur kan zetten. 

2) INSTAGRAM (gratis)
Ik ben geen groot fan van Instagram, maar als blogger kan je niet anders dan er eentje aan te maken. Deel je posts met 1 duidelijke afbeelding, voeg eventueel een filter toe en zet in de beschrijving de link naar jouw blog + relevante hashtags. Je kan anderen volgen en hun foto's liken met een hartje. Instagram is één van de populairste sociale netwerken van het moment. Nadeel? De app loopt snel vast, zeker bij het uploaden van video's. 

3) FACEBOOK PAGINA (gratis)
Facebook is een interessante, maar tevens erg commerciële sociale bron. Verwacht je dus aan nodeloze 'promoot je pagina' aanbiedingen, tot het ergerlijke toe. Deze applicatie is specifiek bedoeld voor zij die een eigen pagina beheren, zoals ik. Ideaal voor als je snel je post wilt delen. Je hoeft dus niet de ganse Facebook app te downloaden (lees: geheugen overload), je kan je wel degelijk beperken tot je pagina zelf. Ik probeer mijn pagina ook gescheiden te houden van mijn persoonlijk profiel en kan dit ten zeerste aanraden. 

4) TWITTER (gratis)
Twitter is redelijk nieuw voor mij, maar wat mij meteen opviel was dat het zo easygoing is. Hetzelfde principe als Facebook, maar cleaner. Deel je post met een pakkende tekst en/of een afbeelding, video, enzovoort. Twitter laat korte updates toe, in de trent van mededelingen. Hier hoef je niet per se visueel te werken om jouw doelpubliek te bereiken. Tip: hou je boodschappen zo beknopt mogelijk en werk met teksten die blijven hangen.

5) BLOGLOVIN (gratis)
Bloglovin is hét platform voor bloggers. Je hoeft hier niet zoveel te doen, enkel je blog claimen. Je lieve lezertjes of medebloggers kunnen jou volgen en je kan ook hun posts opslaan op jouw profiel. Wil je graag netwerken met andere bloggers en geïnspireerd raken, dan is dit het juiste adres. Bloglovin heeft trouwens ook een optie om je aan te melden als influencer, dan kan je samenwerken met bedrijven.

Samengevat, phone bloggen kan maar er is nog ruimte voor verbetering. Onthoud dat je sowieso beperkter bent. Wel geniet je van de gemakzucht, want overal ter wereld waar er free WiFi is, is je blog. En die vrijheid... Laat die nu net mooi de beperking van de apps opheffen :-)

Bedankt voor het lezen.
Hebben jullie nog interessante blogger apps? Aarzel niet ze met ons te delen. 

Don't forget to #share #follow #like #tellyourfriends

14 reacties:

 1. Definitely great apps though I'm not a fan of Facebook and I don't use it a lot.. But I love Instagram, just seems all in all fun :)

  Hope you're having a great day hun<3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thank you for joining the discussion, dear :-) I'm not a fan of Facebook either, but unfortunately if you're looking for more traffic you have to be active on that platform (too bad, LOL). It's very commercial. I'm glad you like Instagram. I hope you have a great day too! x

   Verwijderen
 2. Lovely post.

  Have a great weekend! xx

  Vildana from :
  http://living-like-v.blogspot.ba/2016/03/spring-wish-list-part-1.html
  http://staliaisbae.blogspot.ba/2016/03/20-reasons-to-ship-stalia.html

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hello from Spain: I really like these proposals. Keep in touch

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lovely post dear! Have a great weekend! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. I have Aviary for photos .. check it out!

  xx LL

  www.lalouuula.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Great tip, Lizza! I just downloaded the app, thanks :-) Happy sunday x

   Verwijderen
 6. Amazing advices darling! ^-^
  Have a lovely day!
  www.milleunrossetto.blogspot.it

  BeantwoordenVerwijderen
 7. very true! i have all of these as well!
  Xx
  Kali
  www.lovelaughexplore.com
  https://www.facebook.com/lovelaughexplore/

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking time to leave a comment on my blog post. I read them all and reply as quickly as possible.

Vriendelijk bedankt om de tijd te nemen om een reactie te plaatsen op mijn blog post. Ik lees ze allemaal en antwoord zo spoedig als mogelijk is.

 
Outfit Van De Dag Blogger Template by Ipietoon Blogger Template