woensdag 9 maart 2016

*NEW* Foodies Fish Recipe Make Your Own Salmon Burger Yum!

Make Your Own Salmon Fish Burger

Not your language? Make sure you don't miss anything, choose your preferable language option at the right sidebar. Thanks for visiting & don't hesitate to leave a comment down below.

Op volgend recept heb ik mij gebaseerd, uit het boek 'Snelle maaltijden' door Rebo Productions.

Er zijn tal van voordelen verbonden aan het zelf maken van vlees- of visburgers. Zo heb je volledig zelf in de hand wat je eraan toevoegt. Je kan zelf een kruidenmengeling kiezen. Daarbij komend is het ook interessant voor aparte diëten, zoals bijvoorbeeld een glutenvrij dieet. Ik mag geen gluten eten en dat maakt het soms wel moeilijk om gerechten klaar te maken. Deze zalmburger vraagt paneermeel (broodkruimels) als ingrediënt en dat los ik simpel op door glutenvrij brood te toasten en te verkruimelen. Als je gasten op bezoek hebt, kan je ieder van hen in principe een burger op maat voorzien. Als je kleine kids in huis hebt, moet je hen zeker bij de voorbereiding betrekken. Lekker de handen vuil maken, zeg maar.

Ik heb bovenstaand recept aangepast, mijn avondmaal bestond uit 2 burgers (was te veel, maar had me overschat), pommes duchesse en een kant en klare groentemengeling van worteltjes en bloemkool.

Wat heb je nodig?
  • Voor 1 burger: blikje roze zalm (+/- 100 gram), half uitje, 1 ei, snuifje zout & peper, vleugje citroensap, broodkruimels (+/- 100 gram), peterselie naar eigen wens
  • Zak pommes duchesse (diepvriesvak Lidl)
  • Zak stoomgroentemengeling (diepvriesvak Aldi)
  • Tartaarsaus
  • Bakboter of plantaardige olie

Stappenplan

  • Begin met de bevroren groentemengeling te stoven. Laat wat boter smelten in de pan en verwarm de groenten.

  • Voeg vervolgens een bodempje water toe zodat de groenten niet aanbranden. Laat het rustig sudderen.
  • Je kan nu van start gaan met de burgers te bereiden. Naargelang de tijd die je in de voorbereiding steekt, pas je je aan voor de pommes duchesse in de oven te leggen (eerst tiental minuten voorverwarmen en dan moeten ze er nog 20 minuten in). Ik ben in totaal een veertigtal minuten bezig geweest met de visburgers te maken maar dat hangt van persoon tot persoon af.
  • Snij de halve ui fijn en gooi het hoopje in de mixpot.
  • Open het blik zalm en laat de vloeistof uitlekken. Haal de graatjes eruit. Samen met het ei, zout, peper, citroensap en broodkruimels mag de zalm mee in de mixpot. Zet de mixer aan en wacht tot de meest grove stukken uit het mengsel zijn gladgestreken.
  • Hak de peterselie fijn en kneed het onder een handjevol van het zalmmengsel. Maak een ronde burgervorm en leg het op een bord.
  • Zet een extra vuur aan, laat wat boter smelten en bak de burger(s). Ik heb er twee in hartjesvorm gemaakt.

  • Wacht tot de burgers een mooi bruin, krokant randje hebben.

En dan smullen maar! Smakelijk :-)

Bedankt voor het kijken en lezen.
Wat vinden jullie ervan?
Aarzel niet om een reactie te plaatsen, ik hoor graag van jullie.

Don't forget to #share #like #tellyourfriends!

18 reacties:

  1. Looks yummy and healthy! :)

    http://memoriesofthepacific.blogspot.com.es/

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Sounds so great!

    xx LL

    www.lalouuula.com

    BeantwoordenVerwijderen
  3. really nice!! I wanna eat it!!

    Blog: www.fashi0n-m0de.blogspot.it
    YouTube: goo.gl/wAOESm

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thank you dear! If it was possible, I'd share and give you a piece :-) x

      Verwijderen
  4. Oh looks so yum! Now I'm hungry, thanks haha ;)

    Have a lovely day hun

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, you're welcome! LOL Thanks for stopping by sweetie x

      Verwijderen
  5. wow =) yumiii =)
    www.heykasumi.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wonderful post! Have a great day! xx

    Vildana from :
    http://living-like-v.blogspot.ba/2016/03/on-wednesday-we-wear-pink.html
    http://staliaisbae.blogspot.ba/2016/03/imagine-wedding-day.html

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Great items Really interesting post...thx for sharing! xx

    BeantwoordenVerwijderen
  8. So yummy!

    Would you like to follow each other on Facebook / Instgram ? :-)

    Kisses,

    Emily from PTT

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. I don't have Instagram, but Facebook would be great. Thank you, Emily x

      Verwijderen
  9. hmm.. it looks tasty! and nice to know that its also healthy <3 I will try the recipe 'cause its simple and easy. I probably will try and change salmon with chicken or tuna 'cause salmon is expensive haha hope its still tasty XD

    thank you for sharing
    have a nice day!

    http://bunnyawn.blogspot.co.id/

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha I think it would turn out fine if you replace the salmon :-) Thank you for stopping by, Icha x

      Verwijderen

Thank you so much for taking time to leave a comment on my blog post. I read them all and reply as quickly as possible.

Vriendelijk bedankt om de tijd te nemen om een reactie te plaatsen op mijn blog post. Ik lees ze allemaal en antwoord zo spoedig als mogelijk is.

 
Outfit Van De Dag Blogger Template by Ipietoon Blogger Template